Mr Beany koffie

MR. BEANY KOFFIE

De onmiskenbare smaak van ons eigenste merk koffie. Oog voor detail in smaak en kwaliteit. 

Mr. Beany koffie oplossingen voor horeca, restaurants, hotels, op kantoor of thuis

De koffie van Mr. Beany


De koffie van Mr. Beany is een evenwichtig samengestelde combinatie tussen Arabica en Robusta koffie. 


De koffiesoort bepaalt namelijk de voornaamste smaak in je koffie. Maar waar komt het vandaan en wat zijn de verschillen? Koffie wordt al snel als vanzelfsprekend gezien. Maar voor de koffie in jouw kopje zit heeft het een lange weg afgelegd. Het begint natuurlijk allemaal bij de koffieboon. Koffie is niet vanzelfsprekend een product dat zich voor consumptie leent. Er zijn namelijk meer dan 60 soorten koffie waarvan er maar twee goed zijn voor consumptie. Deze twee soorten bonen komen van de Arabica en Robusta plant. Er is een groot verschil in de planten en hiermee ook in de koffiebonen.


Wat is Arabica koffie?


Arabica koffie is de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie. De Arabica plant groeit op extreem grote hoogte, gemiddeld zo’n 1500 meter. Een koffieplant maakt cafeïne aan om zichzelf te beschermen tegen parasieten en ziekten. Omdat de Arabica planten op extreem grote hoogte groeien, worden deze planten minder blootgesteld aan dieren en ziekten. De Arabica bonen bevatten hierdoor minder cafeïne dan de Robusta bonen. Omdat er minder cafeïne in de Arabica koffieboon zit is de smaaksamenstelling divers.


Wat is Robusta koffie?


Robusta planten groeien ook in lager gelegen gedeelten. De Robusta heeft door de stevigere weerstand ook een stevigere smaak. Robusta wordt vaak gebruikt wordt voor melkkoffie ’s. Robusta koffie bevat twee keer zoveel cafeïne. Hierdoor krijg je dat beetje extra energie op je werkdag voor als je dit even nodig hebt.

Waar komt het vandaan?


De gebieden en landen waar de koffieplanten groeien verschillen. De Robusta planten kunnen gemakkelijker in verschillende klimaten groeien. Hierdoor komt Robusta voornamelijk uit Zuid Amerika, waar de Arabica planten voornamelijk uit hoge gebieden in Midden Afrika en Azië komen. In de afbeelding hieronder zie je waar de bonen voornamelijk vandaan komen. Hierbij staat ‘R’ voor Robusta, ‘A’ voor Arabica en ‘M’ voor beide soorten.


Wat gebeurt er als Arabica en Robusta samengaan?


Koffiebonen kunnen heel goed met elkaar worden gemengd tot ontelbaar veel smaaksamenstellingen. In veel melanges worden Arabica koffiebonen en Robusta koffiebonen samengevoegd. De bonencombinatie van deze twee zeer verschillende planten is erg gewild. De blend voor zowel een uitgesproken smaak als een sterk en opwekkend kopje koffie.


Een goed voorbeeld hiervan is de koffie van Mr. Beany.

Deze heeft zowel de zachte souplesse van de Arabica in combinatie met de kracht van de Robusta waardoor van iedere kop koffie ten volle kan genoten worden. 

Let's have a coffee together!contacteer ons


Heb je een vraag of wil je kennismaken? Wees niet verlegen en laat iets van je horen.